Videók

 

Ezen az oldalon a blogra feltöltött videók lesznek kigyűjtve elérhetők. 

 

#1 Magamról 

Első videóm, mely egy kép-montázs eddigi utazásaimról. Ha most peregne le előttem életem filmje, az valami hasonló lenne.

 #2 Calaguas

Második videóm, a fülöp-szigeteki Calaguas-ról. Ahogy a videóból kiderül, az odajutás nem egyszerű, de abszolút megéri: legutóbbi fülöp-szigeteki utazásom egyik fénypontja volt Calaguas. A videóból talán az is egyértelmű, hogy miért. 

#3 Maldív-szigetek

Harmadik videóm a Maldív-szigetek lakott szigeteinek szépségét mutatja be: gyönyörű partokat találhatunk a resort-okon kívül is! Az általam meglátogatott, a videóban szereplő lakott szigetek: Thoddoo, Rasdhoo és Maafushi. 

#4 Caramoan

Egy két részes videó első része, a fülöp-szigeteki Caramoan-ról, melynek szigetei Palawanon sem tűnnének ki a többi sziget közül! Bár tájképileg nagyon hasonlít Palawanra, főleg az El Nido körüli szigetekre, abban mégis különbözik, hogy erre nagyon kevés ember fordul meg, ezért nem kizárt, hogy mi leszünk az egyetlenek az általunk kinézett és meglátogatott szigeten! 

#5 Caramoan 2.

A Caramoan 1. videó folytatása, a Caramoan körüli, távolabb elhelyezkedő szigetekről. A videóban sok akció nincs, de itt nem is azon van a hangsúly, hanem a meseszép tájon, aminek hangulatához nagyban hozzájárul, hogy a szigetek szinte teljesen üresek! 

#6 A búvárkodás szépségeiről

A búvárkodással egy csodálatos, másképp meg nem ismerhető világba nyerhetünk bepillantást. Nem kifejezetten olcsó elfoglaltság, de az élmény megéri a rá kiadott pénzt! 

#7 Siargao

Siargao a fülöp-szigeteki turizmus legdinamikusabban fejlődő szigete, ami korábban kizárólag szörfösöket vonzott, viszont mára teljes értékű úti céllá nőtte ki magát, hiszen van itt minden, ami egy trópusi szigetre kellhet: gyönyörű strandok, világhírű szörf-helyek, szuper island-hopping apró szigetekkel és a videóban is szereplő Sugba-lagúnával, ami korábbi fülöp-szigeteki utam egyik fénypontja volt. 

#8 Siargao 2

Ha az előző videó nem győzött volna meg Siargao szépségéről, álljon itt még egy videó, melyben a gyönyörű Magpupungko sziklamedencék, valamint a szintén fotogén Malinao beach az elsődleges főszereplő. Már csak ezek miatt is fülöp-szigeteki utunk egyik fénypontja lehet Siargao! 

#9 Merülés egy vulkánban

Egy rövid videó eddigi utazásaim talán legszürreálisabb élményéről: merülés egy víz alatti vulkánban Indonéziában, melynek különlegessége a folyamatos forróvíz-kiáramlás, amelybe ha beleúszunk, mindent elmosódva látunk, ahogyan az a videóban is látszik. Elképesztő. 

#10 Ha Giang

Ha Giang az észak-vietnami hegyvidék talán legszebb régiója, itt található többek között a helyiek által az ország legszebbjének tartott útja is (Ma Pi Leng -hágó). A csodás hegyvidéki táj mellett nagyszerű túralehetőségekkel szolgál e vidék, színes nemzetiségi csoportokkal.

#11 Full Moon Party (Koh Phangan, Thaiföld)

Képzeld el a következő szituációt: ülsz vagy csak sétálgatsz a homokban egy vödör koktéllal, mire valaki odajön és azt mondja: figyelj haver, lelocsok egy óriási kötelet benzinnel és meggyújtom, jössz kötél-ugrálni? Erre az ember normál körülmények között mit reagálna? Valószínűleg mindenki elküldené az illetőt melegebb éghajlatra, mondván megőrült. De nem a Full Moon Party-n! Hihetetlen, de rengetegen próbálják ki az ilyen őrült mutatványokat, persze részegen, gyakran égési sérüléseket szerezve.. Hiába, a Full Moon Party az őrületről szól!

#12 Utazó vagyok, nem turista VLOG #1 – Pulau Morotai (Indonézia)

Indonéziai utamat megörőkítő videoblog-sorozat első része, az út első állomásáról, Pulau Morotairól. Gyönyörű tengerpartok, valamint világháborús relikviák és történetek teszik Morotai szigetét arra érdemessé, hogy Neked is bakancslistás úti cél legyen! 

#13 Utazó vagyok, nem turista VLOG #2 – Doi és Dagasuli (Indonézia)

A vlog második része, az eldugodt, de gyönyörű Észak-Loloda-szigetekről, Doiról és Dagasuliról, ahol a világ legkedvesebb embereivel találkoztam. És a tengerpartok és lélegzetelállítóak.